ناتو و لهستان می گویند که موشک ولگرد اوکراینی بوده و ترس از جنگ گسترده تر را کاهش می دهد

© رویترز. پلیس یک جاده را در میان گزارش‌هایی مبنی بر دو انفجار در پرژوودوف، لهستان، 15 نوامبر 2022 مسدود می‌کند. Jakub Orzechowski/Agencja Wyborcza.pl از طریق رویترز توجه ویراستاران – این تصویر توسط شخص ثالث ارائه شده است. لهستان خارج. بدون فروش تجاری یا تحریریه در P

نوشته آنا ولودارچاک-سمچوک، آگنیشکا پیکولیکا-ویلچوسکا و سابین سیبولد

ورشو/پرزوودوف، لهستان/بروکسل (رویترز) – لهستان و ائتلاف نظامی ناتو روز چهارشنبه گفتند، موشکی که در داخل لهستان سقوط کرد احتمالاً موشکی بود که توسط پدافند هوایی اوکراین شلیک شده بود و نه حمله روسیه. مرز.

با این وجود، رئیس ناتو گفت که روسیه، نه اوکراین، همچنان مقصر آغاز جنگ در وهله اول با تهاجم فوریه‌اش و پرتاب موشک‌های زیادی در روز سه‌شنبه است که باعث ایجاد دفاع اوکراین شد.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به خبرنگاران در بروکسل گفت: “این تقصیر اوکراین نیست. روسیه در ادامه جنگ غیرقانونی خود علیه اوکراین مسئولیت نهایی را بر عهده دارد.”

سفرای ناتو برای پاسخ به انفجار روز سه‌شنبه که منجر به کشته شدن دو نفر در تأسیسات غلات در لهستان در نزدیکی مرز اوکراین شد، گفتگوهای اضطراری انجام دادند که اولین گسترش مرگبار جنگ به قلمرو ائتلاف غربی بود.

آندره دودا، رئیس جمهور لهستان گفت: «بر اساس اطلاعاتی که ما و متحدانمان در اختیار داریم، این موشک اس-300 ساخت اتحاد جماهیر شوروی است، یک موشک قدیمی و هیچ مدرکی مبنی بر پرتاب آن توسط طرف روسی وجود ندارد». این احتمال وجود دارد که توسط پدافند ضد هوایی اوکراین شلیک شده باشد.

استولتنبرگ همچنین گفت که به احتمال زیاد یک موشک دفاع هوایی اوکراینی بوده است. پیش از این، جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا گفته بود که مسیرها حاکی از آن است که بعید است این موشک از روسیه پرتاب شده باشد.

“موشک ما نیست” -ZELENSKIY

رسانه‌های اوکراینی روز چهارشنبه گزارش دادند، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مخالفت کرد و گفت: شک ندارم که این موشک ما نبوده است. او گفت که نتیجه‌گیری‌اش را بر اساس گزارش‌های ارتش اوکراین استوار کرده است که «نمی‌تواند اعتماد کند».

او هیچ مدرکی برای موضع خود ارائه نکرد و در یک سخنرانی ویدئویی شبانه از اوکراین خواست تا در تحقیقات محل انفجار در لهستان به منظور تعیین حقایق شرکت کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در واشنگتن در پاسخ به سوالی در مورد اختلاف در حساب‌های اوکراین، لهستان و ناتو گفت: «ما از اظهارات رئیس‌جمهور زلنسکی آگاه هستیم… اما هیچ اطلاعاتی نداریم که با یافته‌های اولیه لهستان مغایرت داشته باشد».

این حادثه در حالی رخ داد که روسیه موشک‌های زیادی را به سمت شهرهای سراسر اوکراین شلیک می‌کرد، شبکه انرژی این کشور را هدف قرار می‌داد و قطعی برق را برای میلیون‌ها نفر بدتر می‌کرد، چیزی که کیف می‌گوید شدیدترین حملات این چنینی در جنگ نه ماهه بود.

کیف می‌گوید اکثر موشک‌های وارده روسیه را با سامانه‌های دفاع هوایی خود سرنگون کرده است. منطقه ولین اوکراین، درست در آن سوی مرز لهستان، یکی از بسیاری از مناطقی بود که اوکراین می‌گوید هدف بمباران سراسری روسیه قرار گرفت.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که هیچ یک از موشک‌های این کشور در فاصله 35 کیلومتری (20 مایلی) از مرز لهستان اصابت نکرده است و عکس‌های لاشه هواپیما در لهستان عناصر یک موشک دفاع هوایی اس-300 اوکراینی را نشان می‌دهد. لهستان گفته است که احتمالاً یک موشک قدیمی اس-300 بوده است، یک سامانه موشکی دوران شوروی که هم روسیه و هم اوکراین از آن استفاده می کنند.

کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد که برخی کشورها پس از متهم کردن لهستان به واکنشی «هستریک مطلق» در روز سه‌شنبه، «اظهارات بی‌اساس» درباره این حادثه بیان کرده‌اند، اما واشنگتن نسبتاً محدود بوده است.

وزارت امور خارجه روسیه گفت که “تصادف” در مورد اتهامات دخالت روسیه “بخشی از یک کمپین سیستماتیک ضد روسیه توسط غرب است.”

زلنسکی همچنین گفت که کیف هیچ پیشنهادی از مسکو برای آغاز گفتگوهای صلح دریافت نکرده است و میخایلو پودولویاک مشاور ارشد این کشور مفهوم گفتگو را رد کرد. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اوایل این هفته گفت که اوکراین علاقه‌ای به چنین مذاکراتی ندارد.

تسکین

این خبر مبنی بر اینکه مقامات غربی به این نتیجه رسیده اند که موشک اوکراینی است، برای ساکنان روستای لهستانی که مورد اصابت موشک قرار گرفته است، تسکین بخشیده است و برخی می گویند که ترس از کشیده شدن به جنگ را داشته اند.

گرژگورز درونیک، شهردار Dolhobyczow، شهرداری که Przewodow به آن تعلق دارد، گفت: «همه از پشت سر می دانند که ما دقیقاً نزدیک مرز هستیم و درگیری مسلحانه با روسیه مستقیماً ما را فاش می کند.

اگر این اشتباه اوکراینی‌ها باشد، نباید عواقب بزرگی داشته باشد، اما من در اینجا متخصص نیستم.»

برخی از رهبران غربی در نشست سران اقتصادهای بزرگ G20 در اندونزی پیشنهاد کردند که هر کسی که این موشک را شلیک کند، روسیه و رئیس جمهور ولادیمیر پوتین، در نهایت مسئول حادثه ناشی از تهاجم این کشور خواهند بود.

رهبران گروه 20 بیانیه پایانی صادر کردند و گفتند که “اکثر اعضا جنگ در اوکراین را به شدت محکوم کردند”، اگرچه اذعان کرد که “دیدگاه های دیگری نیز وجود دارد”.

مسکو رگبار موشکی روز سه شنبه را تنها چند روز پس از رها کردن شهر جنوبی خرسون، تنها پایتخت منطقه ای که از زمان تهاجم به تصرف خود درآورده بود، انجام داد.

این رگبار بازتاب الگوی حمله مسکو با شلیک موشک های دوربردتر پس از شکست در میدان نبرد به ضد حمله مداوم اوکراین در شرق و جنوب بود.

با این حال، ژنرال ارشد ایالات متحده احتمال هر گونه پیروزی نظامی کوتاه مدت و آشکار توسط اوکراین را کمرنگ کرد و هشدار داد که روسیه علیرغم یک رشته شکست، همچنان قدرت رزمی قابل توجهی در داخل اوکراین دارد.

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش، در یک کنفرانس خبری در واشنگتن گفت: “از نظر سیاسی، ممکن است راه حل سیاسی وجود داشته باشد که از نظر سیاسی روس ها عقب نشینی کنند. این ممکن است.”

میلی افزود: روسیه “در حال حاضر پشت سر خود است.”