بایدن و ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای آخرین صحبت‌های خود را با رای دهندگان آمریکایی انجام می‌دهند

© رویترز. عکس فایل: رئیس جمهور ایالات متحده جو بایدن در حمایت از جان فترمن، نامزد دموکرات سناتور ایالات متحده و جاش شاپیرو نامزد دموکرات برای فرمانداری پنسیلوانیا، در فیلادلفیا، پنسیلوانیا، ایالات متحده، 5 نوامبر 2022 کمپین حمایت می کند. رویترز/ هانا بیر

نوشته اندی سالیوان

واشنگتن (رویترز) – یک روز قبل از انتخابات میان دوره ای که می تواند دوره جدیدی از دولت دوپاره در واشنگتن را آغاز کند، رئیس جمهور جو بایدن و سلف او دونالد ترامپ در آخرین تلاش برای بسیج حامیان، گردهمایی های رقابتی برگزار خواهند کرد.

بایدن که کاهش محبوبیتش باعث شده است در چندین ایالت نوسانی از او استقبال نشود، روز دوشنبه به مریلند دموکراتیک قابل اعتماد سفر خواهد کرد، جایی که انتظار می رود وس مور، نامزد فرمانداری دموکرات، فرمانداری تحت کنترل جمهوریخواهان را به دست آورد.

در همین حال، ترامپ به اوهایو می رود تا در کنار نامزد جمهوری خواهان سنا، جی. او بارها به این موضوع اشاره کرده است که قصد دارد به زودی یک نامزدی دیگر برای ریاست جمهوری آغاز کند.

دموکرات‌های بایدن که به دلیل ناامیدی رای‌دهندگان از افزایش قیمت‌ها تحت فشار قرار گرفته‌اند، نگران هستند که انتخابات روز سه‌شنبه باعث از دست دادن کنترل یک یا هر دو اتاق کنگره شود.

پیش‌بینی‌کنندگان غیرحزبی انتخابات روز دوشنبه پیش‌بینی کردند که جمهوری‌خواهان احتمالاً ۲۵ کرسی از ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان را به دست خواهند آورد که برای کسب اکثریت کافی است.

این به معنای پایان دستور کار قانونگذاری بایدن – از جمله اولویت های دموکرات ها مانند حقوق سقط جنین، مرخصی خانواده و تغییرات آب و هوایی – و در را برای دو سال تحقیقات تحت رهبری جمهوری خواهان باز می کند که به طور بالقوه می تواند به کاخ سفید آسیب برساند. سنای تحت رهبری جمهوری خواهان همچنین می تواند از نامزدی بایدن برای پست های قضایی یا اداری جلوگیری کند.

ایلان ماسک میلیاردر که خرید توئیتر باعث نگرانی دموکرات‌ها از انتشار موجی از اطلاعات نادرست شده است، روز دوشنبه در توییتی نوشت که «رای‌دهندگان مستقل» باید به کنگره جمهوری‌خواه رأی دهند «زیرا قدرت مشترک بدترین زیاده‌روی‌های هر دو حزب را مهار می‌کند».

اگر جمهوری‌خواهان اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آورند، قصد دارند از سقف بدهی فدرال به عنوان اهرمی برای درخواست از بایدن برای پذیرش کاهش شدید هزینه‌ها استفاده کنند. آنها همچنین به دنبال این هستند که کاهش مالیات افراد در سال 2017 را دائمی کنند و از کاهش مالیات شرکت‌ها محافظت کنند که دموکرات‌ها در دو سال گذشته تلاش کرده‌اند آن را با شکست مواجه کنند.

کنترل کاپیتول هیل به جمهوری‌خواهان این قدرت را می‌دهد که کمک‌ها به اوکراین را مسدود کنند، اما احتمال دارد جریان تسلیحات و کمک‌های اقتصادی به کیف را کند یا متوقف کنند تا اینکه آن را متوقف کنند.

دموکراسی در رای؟

بایدن هشدار داده است که پیروزی جمهوری خواهان می تواند پایه های خود دموکراسی ایالات متحده را تضعیف کند. او روز یکشنبه در یک گردهمایی در یونکرز، نیویورک، گفت: «دموکراسی به معنای واقعی کلمه در صندوق رأی است.

بسیاری از نامزدهای جمهوری خواه ادعاهای بی اساس ترامپ مبنی بر تقلب در شکست انتخاباتی 2020 او را تکرار کرده اند. برخی از آنها می توانند به عنوان فرماندار یا مدیران انتخابات در ایالت های میدان نبرد به پایان برسند و نقش محوری در رقابت های ریاست جمهوری 2024 ایفا کنند.

حامیان ترامپ که از ادعاهای نادرست انتخاباتی او تحریک شده اند، کارکنان و رای دهندگان انتخاباتی را تهدید و مورد آزار و اذیت قرار داده اند.

اما کاخ سفید روز دوشنبه گفت که مجریان قانون هیچ گونه تهدید خاص و معتبر مرتبط با انتخابات را گزارش نکرده اند.

با کنترل محدود مجلس نمایندگان و سنا، دموکرات‌های بایدن به او کمک کردند تا به وعده‌های انتخاباتی خود برای تقویت انرژی پاک، مبارزه با همه‌گیری کووید-۱۹ و تامین مالی بازسازی برخی جاده‌ها و پل‌های در حال فروپاشی عمل کند.

اما تورم فزاینده و نگرانی در مورد جرم و جنایت بالا باعث شده است که بسیاری از رای دهندگان از رهبری او ناراحت شوند. بر اساس نظرسنجی رویترز/ایپسوس که روز سه شنبه تکمیل شد، تنها 40 درصد از آمریکایی ها عملکرد شغلی او را تایید می کنند.

علیرغم هشدارهای بایدن در مورد دموکراسی، بسیاری از دموکرات‌های هم‌پیمان او بر موارد عملی‌تری مانند کاهش قیمت داروهای نسخه‌ای و دفاع از برنامه شبکه ایمنی تامین اجتماعی تاکید کرده‌اند.

در حالی که دموکرات‌ها نیز در مورد حقوق سقط جنین کمپین کردند، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این موضوع به عنوان یکی از نگرانی‌های اصلی رای‌دهندگان کمرنگ شده است.

بر اساس پروژه انتخابات ایالات متحده، که رای گیری زودهنگام را دنبال می کند، بیش از 42 میلیون آمریکایی قبلاً رای خود را، چه شخصاً یا از طریق پست، به صندوق انداخته اند.

از آنجایی که برخی از ایالت ها اجازه می دهند برگه های رای در روز انتخابات پست شود، کارشناسان می گویند ممکن است روزها یا هفته ها قبل از مشخص شدن نتیجه برخی رقابت های نزدیک – و کنترل کنگره – بگذرد.

تا کنون، مشکلات رای گیری به طور گسترده گزارش نشده است.

در جورجیا، جایی که یکی از نزدیک‌ترین رقابت‌های انتخاباتی سنا در کشور در حال گسترش است، مقامات انتخاباتی در شهرستان کاب در حال کار بر روی توافقی برای تمدید گزینه‌های رأی‌دهی برای 1036 نفر بودند که درخواست نامه‌های رأی‌گیری کرده بودند اما آنها را دریافت نکردند.

مقامات شهرستان گفتند که حدود نیمی از رای دهندگان یا زودهنگام رای دادند یا یک برگه رای جایگزین یک شبه دریافت کردند و توصیه کردند که بقیه شخصاً رای دهند.

آلیس مارتین، 20 ساله، گفت: «من مجبور شدم کلاس های زیادی را از دست بدهم تا مطمئن شوم که می توانم شخصاً بیایم. اما من فکر می کنم که همه چیز در پایان ارزش آن را خواهد داشت.