الیزابت هولمز به دلیل کلاهبرداری در ترانوس توسط رویترز به بیش از 11 سال زندان محکوم شد

© رویترز. عکس فایل: الیزابت هولمز، بنیانگذار ترانوس و خانواده اش پس از شرکت در محاکمه کلاهبرداری او در سن خوزه، کالیفرنیا، ایالات متحده در 3 ژانویه 2022، دادگاه فدرال را ترک کردند. رویترز/بریتنی هوسیا-کوچک/عکس فایل

نوشته جودی گودوی و دن لوین

سن خوزه، کالیفرنیا (رویترز) – یک قاضی کالیفرنیا، الیزابت هولمز، بنیانگذار Theranos را به دلیل کلاهبرداری از سرمایه گذاران در استارتاپ آزمایش خون منحل شده خود که زمانی 9 میلیارد دلار ارزش داشت، به 11 سال و سه ماه زندان محکوم کرد.

ادوارد داویلا، قاضی منطقه ای ایالات متحده در سن خوزه، کالیفرنیا، هولمز را به سه فقره کلاهبرداری از سرمایه گذاران و یک مورد توطئه محکوم کرد. هیئت منصفه هولمز 38 ساله را در ژانویه پس از یک محاکمه که سه ماه به طول انجامید، محکوم کرد.

هولمز که یک بلوز تیره و دامن مشکی پوشیده بود، پس از صدور حکم، والدین و همسرش را در آغوش گرفت.

در طول جلسه، هولمز گریه کرد و گفت که از شکست های خود “ویران” شده است و اگر فرصت می کرد بسیاری از کارها را متفاوت انجام می داد.

او می‌گوید: «من برای آنچه مردم از سر گذرانده‌اند شرمنده‌ام، زیرا آنها را شکست داده‌ام.

قبل از صدور حکم، داویلا این پرونده را “در بسیاری از سطوح نگران کننده” خواند و با این سوال که انگیزه هولمز، یک کارآفرین “باهوش”، از ارائه نادرست شرکت خود به سرمایه گذاران، چه بود.

او گفت: «این یک مورد کلاهبرداری است که در آن یک سرمایه گذاری هیجان انگیز با انتظارات فراوان پیش رفت تا با نادرستی، اظهارات نادرست، غرور آشکار و دروغ از بین برود.

قاضی تاریخ تسلیم هلمز را آوریل تعیین کرد. انتظار می‌رود که وکلای او از قاضی بخواهند که اجازه دهد او با قرار وثیقه در طول تجدید نظرش آزاد بماند.

جف شنک، دستیار دادستان ایالات متحده، پیش از صدور حکم به قاضی گفت که محکومیت 15 ساله به معنای “اعلام این است که اهداف وسیله را توجیه نمی کند.”

کوین داونی، وکیل هولمز، خواستار حبس خانگی برای هولمز شد و گفت که نرمش موجه است زیرا بر خلاف کسی که مرتکب «جنایت بزرگ» شده است، انگیزه او طمع نبوده است.

بر اساس اسناد دادگاه، دفتر مشروط فدرال حکم 9 سال زندان را توصیه کرده بود.

دادستان ها و وکیل هولمز هنگام خروج از دادگاه از اظهار نظر خودداری کردند.

دادستان ها در دادگاه گفتند که هولمز فناوری و امور مالی ترانوس را نادرست معرفی کرده است، از جمله با این ادعا که دستگاه آزمایش خون مینیاتوری آن قادر است مجموعه ای از آزمایش ها را از چند قطره خون انجام دهد. دادستان ها گفتند که این شرکت به طور مخفیانه به ماشین های معمولی سایر شرکت ها برای انجام آزمایش های بیماران متکی بود.

هولمز در دفاع از خود شهادت داد و گفت که معتقد است اظهارات او در آن زمان دقیق بوده است.

اگرچه او در چهار مورد مجرم شناخته شد، اما هولمز در چهار مورد دیگر مبنی بر کلاهبرداری از بیمارانی که هزینه آزمایش های Theranos را پرداخت کرده بودند، تبرئه شد.

زمانی که ارزش آن 9 میلیارد دلار بود، Theranos Inc قول داد که با جایگزین کردن آزمایشگاه‌های سنتی با ماشین‌های کوچکی که برای استفاده در خانه‌ها، داروخانه‌ها و حتی در میدان جنگ پیش‌بینی شده‌اند، انقلابی در نحوه تشخیص بیماران ایجاد کند.

فوربس در سال 2014، زمانی که هولمز 30 ساله بود و ارزش سهامش در ترانوس 4.5 میلیارد دلار بود، هولمز را به عنوان جوان ترین میلیاردر زن خودساخته جهان معرفی کرد.

اما این استارت آپ پس از یک سری مقالات در وال استریت ژورنال در سال 2015 که فناوری آن را زیر سوال برد، سقوط کرد.

انتظار می رود که هولمز به حکم خود و احکام داویلا مبنی بر تایید محکومیت هایش در نهمین دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده اعتراض کند.

قبل از صدور حکم، داویلا پرسید که آیا قربانیان کلاهبرداری هولمز در دادگاه حضور دارند یا خیر.

الکس شولتز که پسرش تایلر شولتز در ترانوس کار می‌کرد و پدرش، جورج شولتز، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، در این شرکت سرمایه‌گذاری کرد، به قاضی گفت که چگونه یکی از اعضای خانواده زمانی شنید که هولمز فناوری ظاهرا انقلابی‌اش را توصیف می‌کند.

یکی از اعضای خانواده از هولمز پرسید: مشکل چیست؟

به گفته شولتز

هلمز پاسخ داد: “هیچ مشکلی وجود ندارد.”